Bedre indeklima!

Fordi bygningsautomatik skal give mening

CTS

Forleden dag fik jeg tilsendt en video fra min kære kollega. Den omhandlede en fremtrædende amerikansk personlighed ved navn Simon Sinek. En interessant gut som har et meget spændende syn på forskelige emner. I denne video fortalte han om en model han kalder "The Golden Circle". Den synliggør hvorfor nogle virksomheder får succes og andre ikke. Kernen i hans model er at det handler om at tale ud fra sit "hvorfor".

Hvorfor gør vi som vi gør?

Det affødte en spændende snak på kontoret i EXPERO, h…

Læs mere…

Vi kan ikke se den gode bygningsautomatik for bits og bytes

photo-1605710990211-50b342b318ff

Inden jeg åbner op for godteposen i denne omgang, er der noget jeg bliver nødt til at slå fast.

Jeg har altid været teknologifan, og jeg er af den overbevisning at vi skal byde ny teknologi velkommen så de kan gøre verden til et bedre sted. Jeg er født og opvokset i 80'erne og er derved flasket op på Commodore 64 og Nintendo NES, og jeg har fra mit førstephoto-1550745165-9bc0b252726f møde med teknologiens forunderlige verden været fascineret. Igennem årene har jeg lært mig selv, at forstå teknikken bag maskinerne. Og her, …

Læs mere…

Så skete det! Spændende møde med Boligstyrelsen

ShhJegTalerMedMitCtsAnlaeg

For få måneder siden... eller i virkeligheden nok for et halvt år siden, kontaktede jeg vores Boligminister, Kaare Dybvad for at drøfte bygningsautomatik med ham. Omdrejningspunktet i min henvendelse var det nye tiltag i bygningsreglementet anno 10. marts 2020, som overordnet siger følgende:


"§ 298a Bygningsautomatik
I nye bygninger omfattet af § 260 med et dimensionerende varmebehov eller kølebehov over 290 kW skal der installeres bygningsautomatik til styring af de tekniske anlæg.

Stk. 2. I eks…

Læs mere…

Efteruddannelse reducerer energiforbruget med 10%... hvorfor gør vi det så ikke?

Vi lever i en tid hvor teknologien er i rivende udvikling. Som et menneske der elsker teknologiske landvindiger, hvilke kan gøre verden til et bedre og sjovere sted, hylder jeg denne udvikling. Jeg kan mærke taknemmeligheden banke på over at leve i en SÅ spændende tid i historien. Mon vikingerne havde det på samme måde? Mon datidens mennesker tænkte det samme om deres tid? Måske... i hvert fald synes jeg der er meget positivt at sige om denne udvikling.

"i hvert fald synes jeg der er meget posi…

Læs mere…

Drift af bygningsautomatik - ligeså vigtig som rengøring

expero-andreas-pape-192x

De som kender mig ved, at bygningsautomatik og især CTS ligger mit hjerte nær. Jeg kan vel nærmest kaldes for en nørd indenfor området, og jeg hører afgjort til den gruppe der tager sådanne stemplinger som et kompliment. Selvsamme personer ved sandsynligvis også, at driften af disse systemer er noget jeg virkelig går op i.

Og hvorfor så det?

Jeg var inde på emnet i mit seneste indlæg, hvor du måske læste med om de nye bestemmelser om bygningsautomatik i bygningsreglementet og mit møde med mini…

Læs mere…

Er bygningsautomatik lig med energibesparelser?

20-04-2020 Billede -Mand ved CTS-brugerflade

For nogle måneder siden skrev jeg et brev til vores kære boligminister, Kaare Dybvad Bek. Årsagen til dette brev skulle findes i et nyt tiltag, som jeg havde fulgt med stor interesse, som kommer fra vores allesammens moder EU. Et tiltag som skal have til formål at reducere energiforbruget i bygninger i EU-landende, sandsynligvis, gætter jeg på, med det mål at reducere CO2-udledningen... det er jo som regel det der driver maskineriet dernede, hvilket jo er en vidunderligt drivkraft.

Efter mine m…

Læs mere…

CTS-branchen - Olympisk mester i konservering?

19-05-2020 Billeder - Lost places

Central Tilstandskontrol og Styring eller bedre kendt som CTS; En term der for mange forbindes med kompleksitet. Efter at have arbejdet med dette emne i 15 år må jeg indrømme, at jeg vil give disse mennesker ret. Det er en branche, der ved først øjekast er meget kompleks og det fortsætter den sådan set med at være ved både andet og tredje øjekast.

Som ung nyuddannet elektriker i sommeren 2005 havde jeg besluttet, at jeg aldrig mere skulle bruge tid i dette fag. Men her 15 år efter må jeg sande,…

Læs mere…