CTS-branchen - Olympisk mester i konservering?

19-05-2020 Billeder - Lost places

Central Tilstandskontrol og Styring eller bedre kendt som CTS; En term der for mange forbindes med kompleksitet. Efter at have arbejdet med dette emne i 15 år må jeg indrømme, at jeg vil give disse mennesker ret. Det er en branche, der ved først øjekast er meget kompleks og det fortsætter den sådan set med at være ved både andet og tredje øjekast.

Som ung nyuddannet elektriker i sommeren 2005 havde jeg besluttet, at jeg aldrig mere skulle bruge tid i dette fag. Men her 15 år efter må jeg sande, at jeg ikke helt lykkedes med min plan. Måske fordi jeg fandt en niche, der faktisk interesserede mig, og som vakte selvsamme interesse, som der også blev vækket når jeg sad med printplader og loddeudstyr hjemme på værelset i Silkeborg, fremfor at spille fodbold som alle de andre. Eller måske var det mangel på et bedre alternativ, at jeg i de næste 15 år, efter at have modtaget mit svendebevis, skulle grave mig dybt, meget dybt, ned i CTS-verdenens kompleksitet. Én ting spekulerer jeg dog stadig på; ville jeg, hvis jeg havde haft den viden jeg har idag om denne kompleksitet, have truffet samme beslutning dengang i 2005? Jeg har altid været optaget af udfordringer, så jeg tænker svaret er et rungende ja! I hvert fald fortryder jeg intet, mest af alt fordi jeg her ser en branche, der har brug for en opgradering fra én, som kender dette fags dybeste indre. Og det er netop det jeg har i sinde... at hjælpe CTS-branchen til udvikling! 

Vi kender alle de såkaldte konserverende brancher. Dem som eks. ejendomsmæglere og bilsælgere har deres daglige gang i. Brancher der alle har til fælles at gøre tingene på samme måde, fordi sådan har man altid gjort. Ikke fordi der er noget galt i dette, for det virker jo, men hvad hvis man en dag vågner op og det man altid har gjort pludselig ikke virker? Hvad gør man så i disse brancher? Jeg talte med en ejendomsmægler, der netop havde etableret sig i en ny by. Det første der skete, da de åbnede, var, at den lokale avis kontaktede dem med et godt tilbud.Det var der jo for sin vis ikke noget galt i... næh, nej. Det der var en smule interessant, var det faktum, at avisen ikke spurgte, hvorvidt denne ejendomsmægler ønskede en helsides annonce i deres avis, til en kvart million. Nej, det var da en selvfølge, for sådan havde man jo altid gjort. En sådan tilgang kan man jo undre sig over, i en tid hvor de sociale medier styrer, og hvor indehaveren af Facebook kaldes verdens mest magtfulde mand.

Sådan har vi jo altid gjort, så det skal I da også!

Konserverende tankegang kan være ødelæggende for innovationen, og det leder mig tilbage på CTS-sporet. For af alle brancher i denne skønne verden -og jeg tillader mig udelukkende at sige dette, da jeg har været en af medløberne i 15 år- der mener jeg at CTS-branchen er mestrer i den olympiske disciplin der hedder konserverende tankegang.

I CTS-branchen gør vi som vi gør, for sådan har vi ALTID gjort.

Nu er det så, at noget af kaffen ryger retur ud af mundhulen og ind på skærmen. Hvem f..... er han... det er jo ikke sandt!

Og det er til dels korrekt, for nogle i branchen har set innovationens lys, og er derved begyndt at disrupte branhcen - for at bruge et af de moderne termer. Heldigvis er der andre der har set skønheden i at tænke anderledes, ligesom vores kære ejendomsmægler fra tidligere. Det er disse innovative kræfter der gør verden til et bedre sted, og det er disse kræfter der sikrer, at kloden også drejer i morgen.
Nogle leverandører har opdaget, at de andre sover i krogene, og samtidig er travlt optaget af, hvor meget spindelvæv der kan vokse på en CTS-løsning. Disse leverandører er efter min mening med til at bringe CTS-branchen ind i dette århundrede.
Nogle af dem, mener jeg, er dem der arbejder med den såkaldte IoT-bølge. Internet-of-Things! Dette internet-af-ting består af nogle virksomheder, der tilsyneladende kan gøre det, som vi andre i CTS-branchen ikke har kunne gøre tidligere... for det var jo umuligt! Trådløse teknologier der kan gøre verden nemmere for os alle, er blot et af de elementer, som de har tilført markedet.
Som nævnt er der også nogle af de såkaldte CTS-leverandører der har udfordret denne konserverende tilværelse, og disse er efter min mening en afgørende faktor for at redde denne synkende CTS-skonnert.

Gør vi ikke op med den konserverende tankegang, så vil alt dette ligge på havets bund om få timer, for lige at citere en kaptajn på et kendt dampskib der ikke kunne synke. Vi bør alle bidrage til at tænke nyt og ud af boksen! Og det gælder så absolut også kunderne. I skal ligesom alle andre også tænke anderledes. Nye resultater kræver nye handlinger fra alle. Hvis vi alle lover hinanden at tænke nyt og anderledes, så tror jeg, at vi vil se ind i en fremtid, hvor CTS ikke er noget der skræmmer og keder os alle, men derimod som noget der er vores bedste ven.

Og hvem ved? Måske det kan komme så vidt, at vi faktisk kan begrave den gamle fordanskede term; CTS, og blive enige om at BMS og CTS er det samme. 

God dag! 

//Andreas Pape Kjærsgaard

 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!